azerbaycan öğretmenlik enstitüsü

Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü

Eğitim bilimleri alanında diploma almak isteyen gençlerimiz, öğretmenlik eğitimlerini almak için Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü...

Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü

Eğitim, insan yaşamının temel bir parçasıdır. Çoğu ülkede, ilk ve orta dereceli okullar tüm bireyler için zorunludur. Bu okullar, çocukların zihinlerini, kişiliklerini ve ideallerini geliştirmelerine yardımcı olmak için gerekli eğitimi sağlar. Bir eğitim programını tamamlamayan öğrenciler iş bulmakta çok daha zorlanırlar. Ayrıca, eğitim düzeyi yüksek kişiler genellikle kariyerlerinde daha başarılıdır. Azerbaycan öğretmenlik Enstitüsü(AMI), Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in özel talimatıyla 13 Haziran 2000’de ilköğretim için yeni kadrolar oluşturmak ve Azerbaycan öğretmenlik bölümlerindeki eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla Bakü’de bulunan Ana Enstitü bünyesinde acilmiş ve günümüzde Azerbaycan’da öğretmenlik bölümünü tercihlerinde ilk sırada yer alan bir üniversite olmuştur.

 

Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü

Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü


1929 senesinde eğitim faaliyetlerine başlayan günümüzün Azerbaycan öğretmenlik üniversitesi lisans, doktora ve yüksek lisans programları haricinde ihtisas gelişim eğitimi de vermektedir. Azerbaycan üniversiteleri arasında modern eğitimi ile dünyanın farklı yerlerindeki öğrencilerin giderek artan bir taleple tercih ettiği Azerbaycan öğretmenlik Enstitüsü, yurtdışı eğitimin tek yetkili eğitim merkezi Eurostar ayrıcalığı ve güvenilir hizmetleriyle sizlere sunulmaktadır. Eurostar Yurtdışı Eğitim Merkezi tarafından sunulan yerleştirme, kayıt, kabul, danışmanlık ve daha birçok kaliteli hizmet sayesinde dünyanın dört bir yanında geçerliliği olan Azerbaycan öğretmenlik üniversitesi diplomasi alabilir ve Azerbaycan’da üniversiteler ile derin ilişkileri bulunan Eurostar’ın en uygun fiyatlı seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

1990’lardan önce Azerbaycan’ın eğitim sistemi diğer ülkelerle çok rekabetçi değildi. Finansman düşüktü ve öğretmen maaşları da düşüktü. Bu, okulların öğrencilere kaliteli eğitim vermesini zorlaştırdı. Hükümet, öğretimi etkili kılmak için öğretmenlere yeterince ödeme yapamazdı. 2001 yılında, Azerbaycan Hükümeti finansmanı artırarak ve öğretmen maaşlarını artırarak sistemde reform yaptı. Bu, Azerbaycan’ın bölgedeki ve ötesindeki diğer ülkelerle rekabet etmesine izin verdi.

Azerbaycan’da Azerbaycan öğretmenlik Enstitüsünün 11 ayrı yerde Şubesi bulunmaktadır. Bunlar; Azerbaycan öğretmenlik Enstitüsü 11 sene eğitim verecek öğretmenleri; Agcebedi, Celilabad, Gence, Qazax, Quba, Mingeçevir, Salyan, Sumgayit, Samaxi, Seki ve Zaqatala şehirlerinde bulunan 11 farklı şubesinde yetiştirmektedir. Üniversite bünyesinde 9 bölüm bulunmaktadır.

Azerbaycan, Kafkasya bölgesinde Asya ve Avrupa sınırında karayla çevrili bir ülkedir. Toplam 78.000 mil kare alana ve 7 milyon nüfusa sahiptir. Azerbaycan’ın başkenti Bakü, en büyük şehri de Bakü’dür. Bakü, bir zamanlar Hazar Denizi’ndeki önemli bir limandı, ancak 20. yüzyılda Rus bombalamasıyla hasar gördü. Şu anda Azerbaycan’ın başkenti Bilgah Üniversitesi’nin dışında bulunan bir üniversitesi var. Genel olarak, Azerbaycan kültürüyle bağlantılı zengin bir tarihe ve geleneklere sahiptir. Zengin bir insan kültürü ve tarihinin yanı sıra çok sayıda doğal kaynağa sahiptir. Zengin kültürel gelenekleri Azerbaycan’ın çeşitli bölgelerinden sanat, müzik, edebiyat ve mutfağı içerir.

Ülkenin ilk üniversitesi 1875 yılında Tiflis’te kurulmuştur. Başkent Tiflis olduğundan bu üniversite Tiflis Devlet Üniversitesi olarak bilinir. . TSU’nun toplam 24.000 öğrencisi vardır ve öğrencilerine 200’ün üzerinde anadal sunmaktadır. Bu, Azerbaycan’da Avrupa’da kampüsü olan tek üniversitedir. Ayrıca, Azerbaycan’ın belli başlı şehirlerinde bulunan birkaç üniversite daha bulunmaktadır: Bakü, Gence, Haçmaz ve Tebriz. Bu üniversitelerin tümü, öğrencileri başarılı kariyerlere hazırlayan saygın programlara sahiptir. Ancak, bu programlar bilgisayar ve ders kitapları gibi kaynakların kıtlığı ile sınırlıdır. Pek çok üniversitede nitelikli öğretmenler bulunmaz, bu nedenle öğrencileri etkili bir şekilde ders çalışmakta zorlanırlar.

Kaynak kıtlığı sadece üniversitelerdeki bir sorun değildir; bu Azerbaycan’da eğitimin her kademesinde bir sorundur. Ülke genelinde bulunan birkaç ortaokul vardır. Ancak, Azerbaycan’daki çoğu eğitim kurumu devlet üniversiteleri, kolejler veya ortaokullardır. Dağlık Karabağ ihtilafı sırasında Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarının bir kısmını işgal etmesi nedeniyle bu okulların öğrenci nüfusu diğer ülkelere göre azdır. Yine de küçük sayılara rağmen, bu kurumlar iyi öğretmenler ve tesislerle çok verimli bir şekilde yönetiliyor. Öğretmenler iyi eğitimlidir ve asil amaçlar için düşük ücretle çalışmaya isteklidir. Sonuç olarak, birçok öğrenci bu ortamlarda başarılı olmakta ve Azerbaycan’ın eğitim sistemi için büyük işler başarmaktadır.

Daha yapılacak çok iş olmasına rağmen, Azerbaycan’ın mevcut eğitim sistemi diğer ülkelerle karşılaştırıldığında etkilidir. Ülke genelinde yayılmış çok sayıda ortaokul ve devlet üniversitesi vardır. Ek olarak, Bilgah Üniversitesi, Bakü dışındaki öğrencilerin prestijli eğitim programlarına erişmesine izin veren Bakü’nün dışında yer almaktadır. Düşük enflasyon oranı, fon kuruluşlarının bu programların sorunsuz çalışmasını sağlamak için para bağışında bulunmalarını kolaylaştırır. Bu nedenle, Azerbaycan, artırılmış finansman ve daha iyi öğretmen yetiştirme programları ile geliştirilebilecek mükemmel bir eğitim sistemine sahiptir.

Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü Bölümleri;

Tarih
Matematik
Coğrafya
Fizik
Psikoloji
Pedagoji
Azerbaycan Dili ve Edebiyatı
Okul Öncesi Öğretmenliği
Sınıf Öğretmenliği

#azerbaycaneğitim #azerbaycanüniversiteleri #azerbaycandaüniversite #azerbaycanüniversiteleri #yurtdışındaüniversiteeğitimi #azerbaycanüniversite #azerbaycandaüniversiteeğitimi #kardeşülkedeeğitim #azerbaycanöğretmenlikenstitüsü

Azerbaycan Öğretmenlik EnstitüsüAzerbaycan Slayvan Üniversitesi

Tercih Sebepleri

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!